Plastic Attack verovert Antwerpen

Albert Heijn in Antwerpen-Berchem kreeg als tweede supermarkt in België milieuactivisten over de vloer. Nadat deelnemers van de plastic attack actie hun inkopen afrekenden, lieten ze verpakkingen van producten achter in de winkel. ‘We willen meer pro-ecologisch consumeren en dat vreedzaam aan de supermarkten meedelen’, legt Romy Van Hoek, organisatrice van deze plastic attack, uit.

Pure by Luce: een mix van sport, reizen en duurzaamheid

De 24-jarige Loes Vandekerckhove richtte haar eigen kledinglijn op. Een mix van sporten, reizen en duurzaamheid. ‘Poolse en Bulgaarse producenten lachten mij gewoon in mijn gezicht uit toen ik naar een bewijs van goede werkomstandigheden vroeg’, vertelt Loes Vandekerckhove over haar zoektocht naar duurzame mode.

Gezocht: fair fashion

March 31, 2018

De komst van Primark naar de Meir doet de discussie over 'schone kleren' weer oplaaien. Is er geen wetgeving over de import van kleding die in slechte arbeidsomstandigheden is geproduceerd? “Je moet de consument de macht en kracht geven om juist te kiezen”, zegt econoom Luc Van Liedekerke aan de Universiteit Antwerpen.

SOETOPIA: Ex-redactrice Den Triangel Soe Nsuki zet binnenkort de Arenberg op stelten

March 31, 2018

Spring-in-'t-veld en alleskunner Soe Nsuki (29) staat binnenkort met haar eigen stand-up comedy show ‘Soetopia’ in de Arenberg in Antwerpen. De rijzende comedy-ster en Charlie redactrice studeerde pas drie jaar geleden af als studente journalistiek aan AP. “Ik wil gewoon heel grappig zijn (lacht).”

“Elk restaurant een veganistische optie op de menukaart”

Op 19 februari kondigde DierAnimal op een persconferentie aan dat ze toetreden tot het politieke veld. België heeft er dus een opnieuwe een tweetalige unitaire dierenpartij bij. Een utopie, maar zal het aanslaan bij de kiezers?

Please reload

Redactie Den Triangel werkt samen met prijswinnaar

Het redactieteam van Den Triangel werkt samen met Veilig Thuis aan een portrettenreeks van slachtoffers van intrafamiliaal geweld die hun leven weer op de rails kregen. Zo willen wij samen met Veilig Thuis andere ervaringsdeskundigen de moed geven om actie te ondernemen. “Het is leuk dat ons harde werk nu in de spotlight staat”, zegt co-directeur Davy Simons.

“Op het podium staan heeft mij keihard doen durven”

De Antwerpse Poëet Yannick Moyson (29) geeft graag de kansen door die hij kreeg. Daarom stampte hij ‘You On Stage’ uit de grond dat elke eerste maandag van de maand een open podium biedt in Kavka. Zelf kan je hem vaak spotten in het Antwerpse met gevarieerde performances.

twintig kilometer wandelen: “Het lichaam is er voor gemaakt”

Nicky De Wilde (43) en Peter De Saeger (50) zitten in de wandelclub De Lachende Klompen en stappen elke zondag zo'n twintig kilometer af. 

Sunday Hoopjam @ Tilburg: “Iedereen kan zijn passies delen”

Een blik op Josefien Zuiderveen (30)  en haar passies. Ze organiseerde begin december voor het eerst een hoopjam in Tilburg. Een bijeenkomst waar jong en oud hoepeltrucs en hoopdance konden oefenen, of er voor het eerst kennis mee kon maken. Ze is ook de oprichtster van Nova Fire, een organisatie voor vuur- & dansentertainment.

Keramieken met Shahed Massini

Om de twee weken slaapt Shahed Massini(20) niet uit op zondag. Zij gaat dan met haar twee zussen en een vriendin op keramiekworkshop in Temse.

Sunday acroyoga jams: “Ik was lang op zoek naar een nieuwe fysieke activiteit.”

Ruslan North geeft samen met Saar Wouters acroyogalessen in Borgerhout. Zo willen ze de acroyoga community dichter bij elkaar krijgen.Deze sport uitproberen kan altijd de eerste en derde zondag van de maand tijdens hun  Sunday Acro Jams

Please reload

Kan 92-jarige Mohamad Mahathir verkiezingen winnen in Maleisië?

Groepsverkrachting en moord 8-jarig meisje in India brengt hindoenationalisten in opspraak

Op 17 januari werd de 8-jarige Asifa Bano uit Kathua, vlakbij de stad Jammu in Noord-India, dood teruggevonden. Asifa werd een week daarvoor ontvoerd, en bleek intussen meermaals verkracht te zijn en daarna vermoord. Het gruwelijke misdrijf vond plaats in een lokale tempel. Een agent die de opdracht had  het verdwenen meisje op te sporen, Deepak Khujaria, bleek zelf betrokken te zijn bij het misdrijf.

Maleisië houdt op 9 mei de spannendste verkiezingen sinds de onafhankelijkheid in 1957. Mohamad Mahathir, die als leider van de UMNO-partij premier was van 1981-2003, wil nu via de oppositie (Pakatan Harapan) een come-back maken.

‘De terugkeer van het eerste Rohingya gezin is een propagandastunt’

Vier miljoen mensen dreigen zonder water te vallen in Nigeria

De watercapaciteit in de Goronyo-dam is afgelopen jaar met 90 procent gedaald. Dat heeft grote gevolgen voor de bijna vier miljoen inwoners van Sokoto- en Kebbi-staten in het noordwestelijke deel van Nigeria. De overheid voerde een limiet in voor watergebruik en zoekt naar oplossingen.

De regering van Myanmar meldde via Facebook dat ze het eerste Rohingya gezin, van de bijna 700.000 vluchtelingen, uit Bangladesh repatrieerde . Het gezin verblijft nu in een tijdelijk opvangcentrum vlakbij hun afgebrande huizen in de deelstaat van Rakhine. De vluchtelingencommissaris van Bangladesh, Mohammad Kalam, waarschuwde AFP dat het niet om een terugkeer gaat. 

16.000 stakende verpleegkundigen ontslagen in Zimbabwe

Dagelijks vluchten 5000 Venezolanen het land uit

Dagelijks vluchten 5000 Venezolanen het land uit als gevolg van de economische crisis onder het bewind van Nicolás Maduro. Die cijfers worden gemeld door UNHCR. Als dit tempo aanhoudt, zouden 1,8 miljoen Venezolanen hun land ontvluchten in het komende jaar, wat het totaal zou brengen op 3 miljoen Venezolanen. 

Sinds maandag voeren 16.000 verpleegkundigen een nationale staking voor betere lonen en werkomstandigheden. Vicepresident Constantino Chiwenga zei woensdag, op de onafhankelijkheidsdag, dat ze ontslagen worden, toch staken ze verder. Ze worden vervangen door gepensioneerde en werkloze verpleegsters.

De Cambodjaanse kust verdwijnt onder plastic

Puerto Ricanen in opstand tegen blijvende noodsituatie

Minstens 120.000 mensen leven nog zonder elektriciteit sinds de orkaan Maria vorige september een spoor van ravage door Puerto Rico trok. Ondanks het langdurig lijden van de bevolking voerden de VS nieuwe bezuinigingsmaatregelen in om de economische schuld te verkleinen. Duizenden kwamen op de dag van de arbeid de straten van San Juan op uit protest.

De Cambodjaan gebruikt jaarlijks gemiddeld 2000 plastic zakjes. Aan de kust van Sihanouk, zo’n kleine 200 km van Phnom Penh, vormt zich daardoor een steeds dikkere laag plastic op de zee. Zal de “plastic attack actie” ooit tot in Cambodja overwaaien?